Ohromný úspěch na letošních chřestových slavnostech. Hodně z vás prosilo o recept na tuto pochoutku od šéfkuchařů z makro akademie. Tak jej přinášíme!
Příprava těsta (cca 5 min):
- Do kotlíku nalijeme mléko, vložíme vyklepnuté vejce, cukr, sůl, kypřicí prášek, prosátou mouku smíchanou s granulovaným česnekem a mletým koriandrem, škrob a promícháme.
- Nakonec přidáme rozpuštěné máslo, překrájený rozmražený špenát, krátce zamícháme a těsto nalijeme do misky.
- Špenát den předem přeložíme z mrazáku do lednice a necháme tak rozmrazit.
Pečení waflí (cca 5 min):
- Stroj necháme předehřát na 170 °C.
- Poté obě dvě části postříkáme olejem, nalijeme těsto tak, aby pokrylo celou plochu waflovače, přiklopíme a pečeme (cca 5 min – dle síly waflí).
Příprava chřestu (cca 15 min):
- Chřest pečlivě očistíme a oloupeme
- Povaříme v zeleninovém vývaru s máslem na skus (podle velikosti 3–4 min).
- Potom ho nakrájíme.
Wafle nakrájíme na menší kousky, nadekorujeme s chřestem, výhonky mladého hrášku a dozdobíme zakysanou smetanou.