✔️20 oloupaných krevet (vegetariáni mohou samozřejmě vynechat)
✔️400 g svazek českého chřestu
✔️4 porce čerstvých udon nudlí (po 120g)
✔️½ čili papričky
✔️ 4 stroužky česneku
✔️ sůl, pepř
na pesto
✔️svazek medvědího česneku nebo koriandru
✔️2 stroužky česneku
✔️šťáva z půlky limetky
✔️hrst opražených loupaných mandlí
✔️1 dc rostlinného oleje
✔️lžičku rybí omáčky
✔️sůl a pepř
Nudle udon [うどん] mají v Japonsku stovky let dlouhou historii. V průběhu let se pomalu vyvíjely a na různých místech po celém Japonsku se objevilo mnoho variací udonu. Některé z těchto regionálních nudlí udon získaly popularitu na národní úrovni i na celém světě. Čerstvé japonské nudle jsou nyní k dostání i u nás. Ve vršovické nudlárně Tydle nudle je připravují podle originálních receptur s použitím japonského nudlovače. Koupit je můžete v průběhu sezóny i v naší farmářské prodejně v Hostíně u Vojkovic, na adrese Krymská 1, Praha 10, stejně jako na Rohlíku nebo na Scuk.cz. S chřestem se výborně snoubí – ať již v nejrůznějších styr-fry pokrmech, tak i třeba v polévkách. Šéfkuchař vršovické restaurace Jam&Co Jakub Čermák pro Vás připravil recept, kde vedle nudlí a chřestu hraje také prim medvědí česnek anebo koriandr a krevety.