Stir-fry je odpověď, když hledáte tip na rychlou večeři. Klára Michalová (Instagram @sklarouvkuchyni) ho moc ráda ho dělá z mletého masa. Dnes přidala brokolici a zelený chřest.
- Připravte si omáčku ze 6 lžic vývaru, 2 lžic světlé sójovky, 1 lžíce tmavé sójovky, 2 lžic čínského vína, 1 lžíce ústřicové omáčky a 1 lžičky sezamového oleje.
- 300 g mletého masa smíchejte s nasekanými stroužky česneku, zázvorem nadrobno, 2 lžícemi sójovky, 2 lžícemi čínského vína a lžičkou škrobu.
- Na velké pánvi nebo woku rozehřejte olej, přidejte maso a opečte ho dohněda, oddělte ho od sebe vařeckou, aby vytvořilo hrudky.
- Když je hezky opečené přihoďte hrst nasekaných loupaných mandlí (nebo kešu), menší hlávku brokolice na malé růžičky a 1/2 svazku zeleného chřestu na špaličky.
- Restujte asi 3 minuty a poté zalijte připravenou omáčkou.
- Nechte minutku provařit s masem a zeleninou a podávejte s rýží nebo nudlemi, můžete přidat čerstvé chilli nebo chilli omáčku či olej.